13 Jan

Data- en Simulatiespecialist

Bij S[&]T zijn we gespecialiseerd in R&D-oplossingen voor ruimte, wetenschap en defensie. We leven en ademen innovatie, en zijn een van de weinige partners die samenwerken met High Tech-organisaties bij het optimaliseren van de prestaties door projecten ter plaatse of intern bij S[&]T.
Voor één van onze opdrachtgevers in Den Haag op zoek naar een Data- en Simulatiespecialist met een focus op milieu en transport toepassingen.

Het team:

De projecten bestaan uit meetprojecten waarin emissies worden gemeten van voertuigen en mobiele werktuigen en uit adviesprojecten waarin allerlei overheden worden geadviseerd over het schoner en zuiniger maken van de voertuigvloot. Het hart van het werk bestaat uit het vergaren, koppelen, verrijken en interpreteren van voertuigdata (emissies en gedrag). Deze kennis wordt geborgd in onze modellen. Op basis van deze kennis en modellen  wordt advies uitgebracht.

We zijn op zoek naar een collega met aantoonbare ervaring in data analyse en de bouw van (wiskundige)modellen of simulaties. Actieve betrokkenheid bij experimenten en metingen in het verleden is een pre. Het werk betreft het analyseren, koppelen, en beoordelen van verschillende meetgegevens die betrekking hebben op wegvoertuigen en hun schadelijke uitstoot. Dat vraagt inzicht in de mechanische, fysische en chemische principes die je kunt toepassen op de werkingsprincipes van een aandrijflijn en uitlaatgasnabehandeling van een voertuig.
Het vraagt ook om een kritische maar constructieve houding. We vinden het belangrijk dat je de samenwerking zoekt met de collega’s die de meetprojecten uitvoeren, om samen te borgen dat de data optimaal bruikbaar worden. Je zult aan de slag gaan met het bouwen of gebruiken van modellen die de resultaten normaliseren, en simulatiemodellen die geobserveerde effecten in de data kunnen verklaren en voorspellen. Idealiter ben je geïnteresseerd in voertuigtechniek en maatschappelijk betrokken.

Functie eisen:

In de afdeling wordt een breed spectrum aan tools gebruikt voor dataanalyse, en modellen op basis van deze data, waaronder ook Python en Matlab. Ervaring met verschillende andere programmeertalen en tools strekt tot de aanbeveling. Je ziet het als een uitdagende taak om de consolidatie van resultaten en modellen binnen de afdeling te ondersteunen. Je vindt de juiste balans tussen zelfstandig opereren en afstemmen met collega’s. Bij voorkeur ben je gepromoveerd of heb je vergelijkbare ervaring in zelfstandig wetenschappelijk onderzoek. Je hebt affiniteit met de onderwerpen en uitdagingen die te maken hebben met een transitie naar duurzaam transport. Je hebt aantoonbare ervaring met het schriftelijk rapporteren van resultaten in Nederlandse en/of Engelse taal.

Daarnaast ben je creatief en neem je eigenaarschap voor je werk. Door middel van je creativiteit vind je het juiste perspectief om ''data te laten spreken''. Je vindt het leuk om de resultaten van jouw analyses op een visueel aansprekende wijze te presenteren, zodat je anderen makkelijk kunt overtuigen van jouw observaties. Je bent gericht op het boeken van resultaten en het hebben van invloed en impact binnen de organisatie. Als teamspeler vind je het leuk om samen met andere problemen op te lossen. Deze eigenschappen combineer je met een flinke dosis enthousiasme om te werken aan duurzame mobiliteit, zowel in technische als beleidsmatige zin.

Een korte test van analysevaardigheden behoort mogelijk tot de selectieprocedure.

Daarnaast beschik je over:

  • Een master of PhD, bij voorkeur in (technische) wiskunde, scheikunde, of natuurkunde;
  • Aantoonbare ervaring en affiniteit met datamodellering en -verwerking;
  • Kennis van en vaardigheid in Python, SQL, FORTRAN, C of andere tools om data te analyseren en te interpreteren;
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels.

Hebben we je interesse gewekt?

Stuur je CV en motivatiebrief naar recruitment@stcorp.nl of solliciteer direct via onze website! Acquisitie naar aanleiding van deze functie wordt, hoe aardig ook bedoeld, niet op prijs gesteld.

Persoonlijke informatie: Om op deze vacature te kunnen solliciteren vragen we je om jouw persoonlijke gegevens te delen met Science [&] Technology. Science [&] Technology maakt gebruik van jouw gegevens voor de sollicitatieprocedure, zoals ook is aangegeven in onze Privacy Policy. Onze werkwijzen en verwerking van jouw persoonlijke informatie is conform de AVG wet- en regelgeving.
Mocht je binnen 10 dagen na je sollicitatie nog niks van ons terug gehoord hebben, dan kun je ervan uitgaan dat je helaas niet bent geselecteerd voor een interview.
Uiteraard doen we ons uiterste best om persoonlijk contact op te nemen, maar door de vele reacties die binnenkomen lukt het ons helaas niet altijd om iedereen persoonlijk te informeren.

Apply for this job

We will handle your information with care. Please see our Privacy Statement for more details.