09 Jul

Informatie-analist


Bij S [&] T zijn we gespecialiseerd in R & D-oplossingen voor ruimte, wetenschap en defensie. We leven en ademen innovatie, en zijn een van de weinige partners die samenwerken met High Tech-organisaties bij het optimaliseren van de prestaties door projecten ter plaatse of intern bij S [&] T.

Voor onze opdrachtgevers ontwikkelen wij diverse vormen van kennis en innovaties. Partijen als de Politie en Defensie stellen we zo in staat om te gaan met de complexiteit van de omgeving en de opgaven waar zij voor staan.


Voor 1 van onze opdrachtgevers in Den Haag zijn we op zoek naar een 

Informatie-analist.


Werkzaamheden

Als onderzoeker ondersteun je Defensie bij het nemen van betere beslissingen. Jij vervult een inhoudelijke rol bij het uitvoeren van onderzoek naar vraagstukken die spelen binnen de krijgsmacht, met name op het gebied van informatie gestuurd optreden. Voor nieuwe, toekomstige manieren van optreden en het aansturen daarvan is Defensie in toenemende mate afhankelijk van de juiste informatie, op het juiste tijdstip op de juiste plaats. Jouw analyse heeft impact op militaire eenheden en op een hoog beleids- en politiek niveau, zowel nationaal als internationaal.


Je verricht wetenschappelijk onderzoek op vraagstukken zoals: Hoe moet de Nederlandse Defensie zich voorbereiden op de toekomst? Welke functionaliteit in de vorm van ondersteunende informatievoorziening is daarvoor nodig? Hoe kan die informatievoorziening in samenhang worden vormgegeven? Voor dergelijke vragen ontwikkel je een aanpak op maat.


Om je werk uit te voeren ga je in gesprek met allerlei Defensie-stakeholders. Je gaat zelf op zoek naar de informatie die je nodig hebt voor je opdracht. Input die je nodig hebt, haal je op tijdens interviews of in daarvoor ontworpen workshops. Daarnaast analyseer je literatuur op relevante ontwikkelingen. Je combineert de perspectieven van verschillende eindgebruikers en experts en vormt een brugfunctie naar IT-specialisten die de gewenste informatievoorziening in moeten richten.


Kortom, je levert een zelfstandige bijdrage aan projecten, of trekt deze als meewerkend voorman, op het vlak van het uitvoeren van proces- en informatieanalyses, het uitwerken van functionele oplossingsrichtingen en de vertaling hiervan naar eisen voor de IT-realisatie. De conclusies en resultaten presenteer je in tekst, presentaties, schema's en data visualisaties, in de taal en de belevingswereld van de opdrachtgever.

  •  Een afgeronde academische opleiding in bijvoorbeeld informatica, technische bedrijfskunde, toegepaste wiskunde of aanverwant.
  • Kennis over en ervaring met het modelleren van processen en de daarvoor benodigde informatie(-uitwisseling) (bijvoorbeeld IDEF-0, Data Flow Diagrams, etc.) en het afleiden van de benodigde functionele ondersteuning.
  • Kennis over en/of affiniteit met informatie-architectuurtrajecten, erop gericht om benodigde functionaliteit (informatievoorziening) in samenhang te kunnen realiseren. Kennis over architectuurmethoden en -raamwerken (TOGAF, Archimate, DODAF, NAF, …) is een pré.
  • Kennis over en ervaring met informatiemanagement, gericht op ‘de juiste informatie op de juiste plaats op het juiste tijdstip’. Kennis en ervaring hoe dit bij verschillende technische maturiteitsniveaus van een organisatie kan worden vormgegeven.
  • Werkervaring of minimaal aantoonbare affiniteit met het Defensie en Veiligheid-domein, met name commandovoering en inlichtingen.


Je bent gewend om gestructureerd en georganiseerd te werken. Ook ben je een teamplayer met een sterk ontwikkeld verantwoordelijkheidsgevoel. Het werk is in veel gevallen internationaal van karakter en daarom beheers je het Engels in zowel woord als geschrift.


Vanzelfsprekend ben je betrouwbaar en ben je bereid een veiligheidsonderzoek te ondergaan. Voor deze functie is namelijk een Verklaring Geen Bezwaar van de Nederlandse overheid een vereiste.


Wil je meer horen? Stuur je CV en motivatiebrief naar

recruitment@stcorp.nl, of solliciteer direct via onze website! Mocht u binnen 10 dagen na uw aanvraag nog niks van ons terug gehoord hebben, dan kunt u ervan uitgaan dat u helaas niet bent geselecteerd voor een interview.

 

Wij doen ons uiterste best om persoonlijk contact op te nemen, maar door de vele reacties die binnen komen lukt het ons niet altijd om iedereen persoonlijk te informeren.Apply for this job

We will handle your information with care. Please see our Privacy Statement for more details.