17 May

Onderzoeker Analist

Voor onze opdrachtgevers ontwikkelen wij diverse vormen van kennis en innovaties. Partijen als de Politie en Defensie stellen we zo in staat om te gaan met de complexiteit van de omgeving en de opgaven waar zij voor staan. Voorbeelden zijn vraagstukken op het gebied van cybercrime, terrorisme, en immigratie.

Voor 1 van onze opdrachtgevers in Den Haag zijn we op zoek naar een onderzoeker of Analist.


Werkzaamheden

Als onderzoeker of Analist werk je aan de optimalisering van het grenstoezicht en de bewaking & beveiliging van Nederland en Europa. Jouw werkzaamheden richten zich op het optreden van veiligheidsorganisaties in de fysieke omgeving zoals de politie, Koninklijke Marechaussee en afdelingen veiligheid van vitale infrastructuur en grote gemeenten. Je houdt je onder andere bezig met vraagstukken als: ‘Welke rol kan robotica spelen bij het bewaken en beveiligen van vitale infrastructuren? Hoe kan het op- en afschalen worden versneld met behulp van nieuwe vormen van inzet met ondersteunende waarnemingstechnologie en samenwerking met andere partijen? Hoe kan informatie uit sensoren binnen de kaders van de wetgeving helpen om de veiligheid in de fysieke omgeving te vergroten?’, ‘Hoe kan risicosturing helpen in het proces van grenstoezicht?’ en ‘Wat is nodig om oplossingen te kunnen implementeren in een organisatie?’.


Om een antwoord te hebben op deze vraagstukken, is diepgaande kennis nodig van de oorzaken, gevolgen, strategieën en maatregelen om hier mee om te gaan. Onze opdrachtgevers ontwikkelen deze kennis en innovaties aan de hand van het begrijpen en optimaliseren van fenomenen, netwerken van organisaties. Ze hebben kennis van hoe mensen, organisaties, processen en techniek in complexe organisaties samenhangen en hoe multidisciplinaire netwerkorganisaties functioneren. Ze bestuderen hoe informatie zich verspreidt door netwerken, hoe risico's en kwetsbaarheden ontstaan door afhankelijkheden binnen netwerken en hoe besluiten tot stand komen. De inzichten gebruiken ze om de partners in het veiligheidsdomein wendbaar(der), weerbaar(der) en klaar te maken voor de toekomst.

De opdrachtgevers (zoals bijvoorbeeld het ministerie van Defensie en ministerie van Justitie en Veiligheid, gemeenten en uitvoeringsorganisaties zoals politie, Koninklijke Marechaussee) kunnen met de resultaten van het onderzoek hun organisatie en mensen optimaal voorbereiden op bijvoorbeeld risicobeheersing, bewaking en beveiliging en grenstoezicht.


Functie-eisen


Je hebt een WO-opleiding in een relevante studie zoals Veiligheidswetenschappen of Technische Bedrijfskunde en hebt meer dan drie jaar relevante werkervaring. Je hebt diepgaande kennis van technologie (zoals kunstmatige intelligentie, big data, autonome systemen), innovatie, veiligheid en risicomanagement;

Je hebt kennis van en ervaring met het veiligheidsdomein (politie organisatie, KMar);

Je wordt door jouw werkervaring en succesvolle projecten erkend door de buitenwereld in je conceptueel denken, analytisch vermogen en wetenschappelijke nieuwsgierigheid;

Je bent een sterke onderzoeker, met in de basis je onderzoek vaardigheden en uitstekende communicatieve vaardigheden (zowel schriftelijk als mondeling en zowel Nederlands- als Engelstalig);

Je hebt affiniteit met het werken in projecten, ervaring met het doen van onderzoek en bent netwerk- en klantgericht en omgevingsbewust;

Je bent een creatieve teamspeler en bent goed in staat om diverse projecten tegelijkertijd tot een succes te maken. Je bewaakt de kwaliteit van het werk van collega’s en geeft hierover feedback. Je bent communicatief vaardig met klanten én hun omgeving en bent in staat om hun vragen en complexe projectdoelstellingen te vertalen naar concrete oplossingen. Je verbindt graag verschillende expertises en weet hiermee structurele oplossingen te bieden voor complexe vraagstukken en deze vervolgens te (helpen) implementeren;

Maar bovenal ben je een absolute liefhebber van je vakgebied en kun je een brug slaan tussen technische aspecten en de relevantie hiervan voor de organisaties waarmee je samenwerkt.

Vanzelfsprekend ben je betrouwbaar en ben je bereid een veiligheidsonderzoek te ondergaan. Voor deze functie is namelijk een Verklaring Geen Bezwaar van de Nederlandse overheid een vereiste.


Wil je meer horen? Stuur je CV en motivatiebrief naar recruitment@stcorp.nl, of solliciteer direct via onze website!Mocht u binnen 10 dagen na uw aanvraag nog niks van ons terug gehoord hebben, dan kunt u ervan uitgaan dat u helaas niet bent geselecteerd voor een interview.

Wij doen ons uiterste best om persoonlijk contact op te nemen, maar door de vele reacties die binnen komen lukt het ons niet altijd om iedereen persoonlijk te informeren.


 


Apply for this job

We will handle your information with care. Please see our Privacy Statement for more details.