09 Jan

Projectleider Electronic Defence

Bij S[&]T zijn we gespecialiseerd in R&D-oplossingen voor ruimte, wetenschap en defensie. We leven en ademen innovatie, en zijn een van de weinige partners die samenwerken met High Tech-organisaties bij het optimaliseren van de prestaties door projecten ter plaatse of intern bij S[&]T.

Voor één van onze opdrachtgevers zijn we op zoek naar een Projectleider Electronic Defence.

Functiebeschrijving
Als projectleider ben jij verantwoordelijk voor het op tijd en binnen het budget realiseren van projectresultaten. Wat dat resultaat is, varieert. De ene keer gaat het om een haalbaarheidsstudie of analyse, de andere keer om een prototype of zelfs een eindproduct. Je werkt altijd aan meerdere projecten tegelijkertijd.

Tijdens je werkdag schakel je hierdoor voortdurend tussen de verschillende onderwerpen. Vaak werk je in opdracht van klanten in het defensie- en veiligheidsdomein. Jij ontwikkelt een scherp beeld van de behoeftes die achter klantvragen zitten en van de kaders en belangen van het project. Vervolgens plan en organiseer je het onderzoek.

Binnen het project geef je sturing om hoogwaardige antwoorden te leveren aan klanten én om de kennisbasis van je afdeling te verstevigen. Dankzij jou weten de leden van het projectteam precies wat er van hen verwacht wordt en krijgen ze de kans om zich volop te ontplooien. Aan de ontwikkeling van de starters binnen je team besteed je extra aandacht. Ook ga je op zoek naar nieuwe manieren om de kennis die jouw afdeling ontwikkelt naar de markt te brengen. Hiervoor werk je samen met inhoudelijk experts en business developers.

Op te leveren resultaat
Hoe voorkom je met behulp van elektromagnetische signalen dat een bermbom afgaat?

Met welke technieken maak je marineschepen of vliegtuigen van defensie onzichtbaar op de radars van opponenten? Hoe verstoor je de communicatie van vijandelijke troepen? Op welke golflengte stel je een infraroodcamera af, zodat je een zo gedetailleerd mogelijk beeld van het doelwit krijgt?

De 45 hoogopgeleide elektrotechnici, fysici en wiskundigen van het wereldwijd toonaangevende team Electronic Defence zoeken het antwoord op dit soort vragen en bouwen mee aan elektromagnetische innovaties. Dit doen we voornamelijk voor klanten binnen defensie, politie en justitie. We werken samen met nationale en internationale partners in multidisciplinaire projecten, wetenschappelijke panels en NAVO-werkgroepen.

Functie-eisen
Jij bent een echte regelaar die het een uitdaging vindt om zelfstandig complexe projecten op de rit te krijgen en tot een goed einde te brengen. Jij spreekt de taal van de techneuten, maar laat ook in gesprekken met klanten je meerwaarde zien. Technisch-wetenschappelijk onderzoek vertalen naar bruikbare oplossingen voor de (internationale) markt, daar blink je in uit. Wat je nog meer in huis hebt?

•Een wo-master of PhD in een technische richting, bij voorkeur natuurkunde, elektrotechniek, astronomie of wiskunde.

•Interesse in radiofrequente communicatie, elektromagnetische propagatie en/of elektromagnetische effecten.

•Ervaring als projectleider.

•Affiniteit met defensie en veiligheid.

•Goede beheersing van het Engels en bereidheid om wanneer nodig korte periodes in het buitenland te werken.

Hebben we je interesse gewekt? Stuur je CV en motivatiebrief naar recruitment@stcorp.nl , of solliciteer direct via onze website! Mocht je binnen 10 dagen na je sollicitatie nog niks van ons terug gehoord hebben, dan kun je ervan uitgaan dat je helaas niet bent geselecteerd voor een interview.

Uiteraard doen we ons uiterste best om persoonlijk contact op te nemen, maar door de vele reacties die binnen komen lukt het ons helaas niet altijd om iedereen persoonlijk te informeren.

Apply for this job

We will handle your information with care. Please see our Privacy Statement for more details.